Detta Mail har skickats till samtliga medlemmar och innehöll Årsmötesdokument samt vägbeskrivning till Stefan och Majsan där vi kommer att hålla mötet utomhus.

Ring Heggan om ni undrar över något, 070-4542139

------------------------------------------------------------------------------------

Hej TKK-are

 

Äntligen blir det årsmöte för oss i TKK TORSDAGEN DEN 17 Juni klockan 18.00

Vi kommer att hålla det så smittsäkert det går och mötet hålls utomhus.

Den ekonomiska redovisningen delas ut på mötet.

Vi håller till utomhus på Stefan och Majsans terrass i Kvarnamåla och mötet börjar 18.00

Hittar Du inte eller kan du inte ta dig dit för egen maskin så hör av dig till Heggan senast Tisdag 15/6 (maila eller ring/messa 070-4542139) så ser vi till att du kan komma till mötet.

SAMÅK GÄRNA.

(Karta finns bilagd detta mail och adressen är Stefan & Majsan Lindqvist, Drottningvägen 10, Kvarnamåla, Väckelsång)

Vi vill att ALLA som kommer på mötet anmäler sig senast 15/6 så vi vet hur många som kommer. De som redan tidigare har anmält sig behöver
inte göra det på nytt. Vi vet att Ni kommer. Anmälan sker lämpligen genom att svara på detta mail, enkelt snabbt och smidigt.

Hoppas alla har möjlighet att närvara och att alla kommer fullproppade med idéer om hur vi skall behålla, men helst flytta fram, positionerna för A-lag,
B-lag och ALLA spelare individuellt.

Det är också viktigt att VI får till en rekrytering av nya medlemmar, ett måste för att klubben skall överleva. OCH det är VI som nu är medlemmar som
skall fixa det. ALLA måste här hjälpa till. Tänk igenom hur DU vill att det skall gå till och vad DU kan bidra med……………

Vi ses på Torsdag – Välkomna…….och glöm inte att anmäla dig….

Så ser fram emot en ny bowlingsäsong med utmaningar och härliga bowlingmatcher – Härligt – BOWLING ÄR KUL

 

Hälsningar

Tingsryd Kägelklubb

Styrelsen

 

Uppdatering 2021-05-30

 Nytt...Mötet kommer att hållas live och information om var kommer i dokumentationen som skickas ut i tid före mötet...Nytt

-----------------------------------------------------------------

Hej alla medlemmar

Vid styrelsemötet den 6/5 bestämdes att vi skall hålla styrelsemöte Torsdagen den 17 Juni klockan 18.00

Med tanke på rådande pandemisituation och restriktioner är det ännu inte beslutat om mötet skall hållas live eller digitalt. Vi återkommer om detta snarast.

Kallelse kommer också de närmaste dagarna via mail till alla.

Dokumentation skickas ut någon vecka innan mötet.

Hälsningar

Thomas Hegnelius

Ordförande

 

 

den 1:a juli träder de nya klotreglerna i kraft. Det innebär att balanshål inte längre är tillåtna varför många måste se till att få dessa pluggade om man har sådana. I de flesta fall räcker det med att plugga igen balanshålet för att klara viktgränserna men det kommer säkert att finnas tillfällen då detta inte räcker.
Om man spelar 2-hands och har tumhål som inte användes räknas tumhålet som balanshål och är således förbjudet. Att tänka på.
Det är då bra att ha lämnat kloten till en kunnig klotborrare som kan hantera en sådan situation utan att sätta spelaren på "pottkanten" senare under säsongen.

Samordna

Det kanske vore smart att samordna pluggningarna inom TKK liksom transporten till och från en klotborrare. Om det skulle hjälpa dig så hör av dig till Heggan så skall jag försöka hitta någon för jobbet.
Det kan ju handla om ganska många klot. Kostnaden, som naturligtvis var och en får stå för, vet jag inte riktigt ännu men så snart jag vet hur många klot som skall pluggas från oss så kan jag försöka förhandla fram ett bra pris från någon.

På swebowl.se finns det en artikel om just detta. Här hittar du länken till artikeln

Som sagt, har du frågor så hör av dig.....

/Heggan

Alla medlemmar i TKK har fått ett mail med en enkät att fylla i och returnera till Heggan. Mailet går också att läsa här på hemsidan, men bara om du är inloggad.

Jag vill bara påminna om ditt svar vilket är oerhört viktigt för oss i styrelsen för att kunna planera för en ny säsong med Tingsryd KK. Jag ber Er därför ta tag i detta
absolut omgående.

Tack på förhand för ditt snabba svar

Hälsningar
Heggan

 

Så vet vi att den innevarande säsongen tog slut redan i november 2020. Då stoppades allt seriespel och i februari tog Svenska Bowlingförbundet beslut om att avsluta hela bowlingsäsongen.

En del hallar hur kunnat hålla öppet för alla medan vissa varit stängda helt, precis som vår hemma hall Tingsryds Bowlinghall.

Till och från har ungdomar födda 2008 och senare haft tillåtelse att träna och en hel del har gjort så. Stefan/Lars/Gia har hållit igång ungdomarna på tisdagar och Fredric på torsdagarna.
Från och med februari har även ungdomar födda 2002 och senare kunnat träna. Även Bompagänget har kommit igång på fredagarna under ledning av Andreas, kul tycker vi.

Inför säsongsavslutningen som kulminerar med årsmötet i början av juni har styrelsen och valberedningen en hel del att göra. Både avslut av innevarande säsong och planering av nästkommande.
I detta ingår att bestämma vilka lag som skall anmälas till nästa år och då måste det till en inventering av tillgängliga spelare. Vi utgår från att ingen hoppar av och att, förhoppningsvis, några nya eller nygamla kommer till.
Vår förhoppning är att kunna ställa upp med ett A-lag och ett B-lag, där stommen och fokus skall vara våra duktiga ungdomar.

För denna inventering kommer alla att få ett mail med ett frågeformulär som vi vill ha besvarat snarast möjligt och så fullständigt som möjligt. Det är utifrån dessa svar vi skall planera nästa bowlingsäsong, en säsong som vi verkligen hoppas skall bli en helt normal säsong. Ta er tid att besvara och skicka in. Det gäller bara att klicka på svara, fylla in svaren och sen klicka på skicka.
Det kommer inte att ta så lång stund.

Som tidigare år fortsätter vi träningarna, för de som är tillåtna att träna, april månad ut.

Glömde också en sak. Kassören Sandra har gjort uträkningar på hur mycket, de som inte kunnat träna under säsongen på grund av coronarestriktioner, och som har betalt alla avgifter, skall få tillbaka.
De som svarat på hennes messengerförfrågan har redan fått sina pengar. Ni som har undringar om detta skall kontakta Sandra. Mailadressen finns här på hemsidan där du hittar styrelsen.
Som sagt, hör av er till Sandra.

Det om detta, nu tänker ni igenom hur Ni vill ha nästa säsong och sen fyller i enkäten OCH skickar in den.

Hälsningar
Er nästan osynlige Ordförande som väntar på vaccsin

/Heggan

Det rör på sig när det gäller Coronaviruset.

Under vecka 9 är det bara tillåtet för ungdomar födda 2008 och senare att träna enligt besked om Skärpta regionala restriktioner i Kronobergs län under vecka 09.

Det innebär att vi kan träna som vanligt under veckan dock utan att Simon och Rasmus kan vara med. Dessa är informerade.

Hoppas verkligen att detta tar slut någon gång så se till att hålla avstånd och följa restriktionerna så går det snabbare.

Hälsningar

Heggan

 

Under ett extra årsmöte på tisdagskvällen beslöt Svenska Bowlingförbundets styrelse att avbryta säsongens seriespel med omedelbar verkan.

Alla distrikt, förutom Skåne, röstade för alternativet att avsluta säsongen.

Vad som händer nu är att säsongen 2021-2022 startar upp i höst OM möjligheten finns, allt beroende på corona-pandemin. 

För oss i TKK gäller, tills vidare, att ungdomarna tränar tisdagar och torsdagar samt vi har bompagruppen aktiv på fredagarna.
Bowlinghallen är stängd för allmänheten och vi avvaktar besked från regeringen och kommunen om när den kan öppna igen.
Styrelsen kommer att ha ett digitalt möte i närtid när vi diskuterar igenom situationen och lösningarna kommer att förmedlas via
mail och här på hemsidan.
Förhoppningen är att alla skall kunna träna så snart som möjligt och så smittsäkert som möjligt. Massor är gjort för att smittsäkra
bowlinghallen och möjligheten att träna borde finnas ganska snart. Dock beror det, till syvende och sist, på hur väl vi människor
sköter oss ute i samhället. Vi hoppas.

Tills dess vi ses igen - sköt om er och bekämpa smittspridningen, STAY SAFE

 

/Heggan

UPPDATERING 18/2

 

UNGDOMSTRÄNING

Bowlingträningen för Tingsryd Kägelklubbs medlemmar fortsätter under februari och början av mars med de restriktioner som gäller.

Träningsdagar är: 18/2, 23/2, 25/2, 2/3 och 4/3. Samtliga dagar är tiden 18.00. Därefter kommer nya direktiv.

Alla har fått mail om detta och vi hoppas verkligen att ni vill utnyttja de här träningstillfällena för att hålla igång, och kanske även utveckla, er bowling.

Dock gäller följande:

  • Inga föräldrar i bowlinghallen (endast ledare, ungdomar och hallpersonal)
  • Endast ungdomar födda 2002 och senare tillåts att träna
  • Alla restriktioner skall följas

De ungdomar som tidigare tränat med TKK och som tagit en paus just nu är välkomna tillbaka, dock är vi tacksamma om ni då ville informera
oss om att vi vill starta upp igen. Maila, Messa eller Ring Heggan om ni vill ha kontakt.

Uppdatering 18/2

Dessa ungdomar tränar under  vecka 8 och 9

Tisdagar 18.00:   Alvin K, Axel, Isak, Johannes, Lukas, Jamie, Simon, Rasmus

Torsdagar 18.00:   Isak, Lukas, Jamie och Simon

 

BOMPABOWLING

Vi startar också igång Bompan igen efter jul- och nyårsuppehållet. Under februari kör vi den 12 och 19e och tiden är 1700 på fredagarna.

Samtliga som avslutade hösten har fått mail om detta. Ni är hjärtligt välkomna med de restriktioner som nämnts ovan.

Uppdatering 18/2

Dessa tränar den 26/2 och 5/3

Valter, Figge, Emil och Gusten

 

 

Hälsningar

Heggan

 

Nu tränar de som kan.

Tisdagarna 26/1 och 2/2

Johannes, Axel, Isak, Alvin K, Lukas och Jamie

Ledare är Stefan eller Lars

 

Torsdagarna 28/1 och 4/2

Alvin K, Isak, Lukas och Jamie

Ledare är Fredric F

 

Lycka till och så hoppas vi att vi kommer igång så snart som möjligt igen-

/Heggan

 

Torsdagen den 21/1 kom beskedet från folkhälsomyndigheten och regeringen. Det är möjligt för ungdomar, födda 2005 och senare, att få börja träna bowling igen. Detta även om det gäller träning inomhus.

En brasklapp dock, det gäller BARA ungdomar i ålderssgruppen och fortfarande är tröning för äldre inte möjlig.

För vår del i Tingsryd KK gäller följande:

  • Bowlinghallen är STÄNGD för allmänheten vilket även gäller för kioskverksamheten.
  • Träning för Tingsryd KK´s ungdomar kan ske efter överenskommelse med hallen.
  • Ledare/Tränare samt ungdomarna får befinna sig i bowlinghallen under träningen. Inga föräldrar således.
  • Detta gäller från och med 25 Januari till den 7 Februari

Samtliga ungdomar kommer att få ett mail under helgen med information om träningen. Har någon en fråga så kontakta Heggan per telefon eller mail.

Några ungdomar har redan aviserat att de tagit paus i sitty bowlande. OM någon har ändrat sig så hör av er....

Hälsningar

Heggan

Återstart av Nationella serien flyttas fram och spelas klar i höst

15 JAN 2021 11:11
Den Nationella serien ska spelas klar och återstartas tidigast 6-7 mars. Det innebär spel även i höst.
– Det finns inga lätta beslut i frågan, men de scenarion vi arbetar utifrån anser vi är de minst dåliga, förklarar vice ordförande Helena Josjö.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2021 11:11

Svenska bowlingförbundets styrelse hade utifrån förutsättningar före jul beslutat att den Nationella serien kunde återstarta tidigast den första helgen i februari. Men i takt med Coronapandemins fortsatt hårda grepp om det svenska samhället valde styrelsen under gårdagskvällens möte att skjuta på en tidigast möjlig återstart ännu en gång.

– Medlemmarnas hälsa går alltid först och vi måste alla se till att minska smittspridningen, även om det påverkar vår idrott, förklarar Helena Josjö. 

Styrelsen valde därför att besluta om en möjlig återstart av seriespelet tidigast helgen 6-7 mars. Serierna ska även spelas klart med samma omfattning och det får till följd att den påbörjade säsongens seriespel spelas klar först till hösten. En start den första helgen i mars förutsätter dock att pandemiläget tillåter detta.

– Vi jobbar löpande med nya scenarion och får ta nya beslut utifrån smittspridningens utveckling. Nu går vi vidare och jobbar utifrån dessa nya förutsättningar och med en förhoppning om att vi kan komma igång igen, säger Helena Josjö.

Uppskjutna matcher flyttas successivt i BITS och det görs främst för att anpassa serierna för framtida scenarion – när spelet väl kan dra igång igen är då mycket av det stora arbetet för seriekommittén klart.

– De uppskjutna omgångarna i februari kommer att flyttas till helt nya omgångar i höst men det kan vi inte tekniskt genomföra i nuläget utan kommer att ske senare i BITS, säger sportchef Michael Granström.

Att den innevarande säsongen spelas klart först i höst kommer även innebära en senareläggning av säsongstarten 2021/2022 och även en nerkortad säsong för att vara i fas till säsongen 2022/2023

Svenska bowlingförbundet har också löpande avstämningar med Hallägarföreningen, SBHF. Det handlar både om situationen för landets bowlinghallar men också för att skapa förutsättningar för en så smidig start som möjligt när spelet väl kan komma igång.

– Vi behöver cirka 2-3 veckor från att restriktionerna släpps tillräckligt för att kunna återstarta serien igen och vi följer utvecklingen noga, påpekar Michael Granström.

Styrelsen kommer att träffas regelbundet i denna fråga när det behövs och nya beslut kan komma beroende på smittspridningens utveckling. Att seriespelet överbyggar sommaren får även konsekvenser för övergångar och det är en fråga som förbundet ska se över inom den närmaste framtiden.

– Om vi inte spelar klart den påbörjade säsongens seriespel kommer det att påverka ännu mer negativt i höst då vi inte kommer att ha något klart rörande till exempel upp- och nedflyttningslag, därför är det hög prioritet att serien ska spelas klar, förklarar Michael Granström.

 

Idag kom beskedet, Bowlinghallen kommer att vara stängd till och med den 24 januari för att förhindra

ytterligare smittspridning i kommunen.

En åtgärd som vi måste acceptera och hoppas vi kan komma igång snarast efter den 24e.

Seriespelet Kan starta i början av februari - vi får se?

Alla medlemmar har redan fått mail om detta.

Under tiden, träna hemma och se på bowlingfilmer och tänk på bowling...en kul sysselsättning i coronatider.

God Jul igen och stay safe

/Heggan