Vällkomen till en ny hemsida för Tingsryd Kägelklubb. Ännu är inte allt färdigt men det kommer att hända saker hela tiden. 
Scrolla ner så ser du våra
senaste aktiviteter
Robin, Johannes, Alvin, Valter, Lukas, Isak. Saknas Figge och Jamie

Fredagen den 21 april hade Tingsryd KK sin traditionella juniorcup för sina ungdomar.
Cupen spelas med handicap där 18-åringar får 0 i handicap och 10-åringar får 80 poäng
extra per serie.

Året upplaga av cupen hade, efter några sjukanmälningar, samlat 8 deltagare vilka, utöver
massor av bowling, laddade in en massa pizza, dricka och en inte oansenlig mängd godsaker.

 

Kvartsfinaler:
Här möttes Lukas Martinsson (4 segrar tidigare i juniorcupen) och Johannes Häggblad vilken
tvingade Lukas till skiljeserie där tävlingsrutinen gav utslag i slutrutorna, trots tummens ovilja till normalt bowlingbeteende. Lukas, till semifinal.

Även i mötet mellan Figge Nilsson (8 år och i Bompan föregående säsong) och Isak Karlsson blev
det skiljeserie efter det att Figge lyckats vinna första serien efter väldigt bra spel till publikens belåtenhet. Även här blev tävlingsrutinen avgörande i de avgörande serierna där dock Figge hängde
med väldigt bra och differensen blev ca 20 poäng båda avslutningsserierna till Isaks fördel.
Isak till semifinal.

Valter Bergstrand (10) och Robin Törneås (11) möttes i den tredje kvartsfinalen. Här spelade Valter mycket bra under hela matchen mot en duktigt kämpande Robin, som gjorde sin absolut första
tävling inom bowlingen. Valter gick segrande ut den bataljen efter två serier och båda spelarna uppvisade ett lugnt och stabilt spelsätt som bådar gott inför framtiden. Valter till semifinal.

I den sista kvartsfinalen möttes Jamie Lundgren (12) och Alvin Klingståhl (13). Här vann A-lags-
meriterade Alvin i två raka serier trots tvåhandsliraren Jamies kampanda, framför allt i andra serien
där differensen bara blev 10 käglor till Alvins fördel. Alvin till semifinal.

Semifinaler:

Isak och Lukas, båda med samma handicap, möttes i första semifinalen. Isak startade bäst och vann första serien med liten marginal men Lukas kom sedan igen och kunde vinna andraserien och den avgörande skiljeserien med ett fåtal poäng. Bra kämpat av Isak i alla fall. Lukas till final.

Matchen mellan Alvin och Valter blev en spännande tillställning där Valter visade sig från sin bästa sidan och att han är en verklig ”coming man”. Han besegrade Alvin, som gjort flera matcher i TKK´s A-lag med strålande resultat men som dem här kvällen hade svårare att få bollen till strikefickan,
med 2 – 0.

Finalen:

Finalen blev ganska odramatisk. Lukas, som dagen efter skulle spela i Smålandslaget i Söderköping, gick segrande ur striden för fjärde gången (2016, 2018, 2019, 2022 (inställt pga Covid-19 2020 och 2021)) och får förvalta vandringspriset ytterligare ett år. Valter fick dock visa vilken talang han är och han kommer att vinna många tävlingar i framtiden med sitt lugna och metodiska spel. Med nytt materiel i väskan kommer spärrarna, och strikarna, att öka väsentligt.
För Lukas del är han redan ett namn i bowlingsporten och har vunnit flera juniortävlingar på riksnivå och även tävlat utomlands vid flera tillfällen. Den killen har, och kommer att, låta talas om sig i framtiden.

Resultatlista
1.Lukas Martinsson
2.Valter Bergstrand
3.Isak Karlsson
3.Alvin Klingståhl
4.Figge Nilsson
4.Johannes Häggblad
4.Jamie Lundgren
4.Robin Törneås